Celulitida: nejvyšší čas s ní zatočit!

Celulitida: nejvyšší čas s ní zatočit!

Celulitida je především estetická záležitost postihující pokožku hýždí, stehen, boků a někdy i dalších partií těla (paží, ramen). Projevuje se opticky hrbolatou kůží a pro svůj vzhled bývá označována jako pomerančová kůže, které se hodně podobá. Mimo názvy celulitida se jí odborně říká lipohypertrofie.

Jak vzniká?

Při celulitidě dojde ke zvětšení objemu podkožních tukových buněk, které jsou vytlačovány k povrchu kůže. Tím na ní vytváří nevzhledné ďolíčky, připomínající strukturu pomerančové kůry. V místě celulitidy je také značně omezen průtok krve a lymfy.

Co je příčinou vzniku?

Celulitidu ovlivňuje vícero faktorů. Zčásti jsou to dědičné tedy genové dispozice, zčásti také sedavé zaměstnání či naopak dlouhé stání, hormonální nerovnováha organismu, kouření, nízký pitný režim, hromadění toxinů v těle anebo příliš pohodlný životní styl.

 

Koho celulitida postihuje?

Bohužel pro něžné pohlaví ženy trpí celulitidou mnohem častěji než muži. Je to dáno tím, že ženy mají daných oblastech oproti mužům tenčí kůži, a tak se jim zde více ukládají tuky. Mimoto působí u žen již zmíněná hormonální disbalance. Hormon estrogen působí proti vitamínu E, který podporuje oběh krve a též vůči vitamínu B6 (pyridoxinu), jež je močopudný a pomáhá odstraňovat zadržování tekutin v tkáních. Díky hormonální nerovnováze pak dochází k nedostatku estrogenu v těle, což se projeví i v tukových buňkách.

Jak předejít celulitidě?

  • zdravým a rovnovážným jídelníčkem
  • dostatečnou pohybovou aktivitou
  •  dodržováním pitného režimu
  • efekt má i saunování a otužování
  • existují i kosmetické produkty na bázi krému, balzámu či peelingu

A jak celulitidu odstranit?

  • radiofrekvencí
  • karboxyterapií
  • lymfatickou masáží alias lymfodrenáží
  • ultrazvukovou liposukcí alias kavitací
  • Ameson Cellulite metodou

Radiofrekvence

Je neinvazivní přístrojová metoda řešící celulitidu, při které skrz elektrody zahřívá pokožka na vysokou teplotu, přičemž dojde k přeskupení kolagenových vláken. Přístroj střídá mono a bipolární radiofrekvenční vlny čímž pomáhá vypnutí pokožky. Plusem je hloubkové ošetření a bezbolestnost.

Karboxyterapie

Ta je de facto aplikací oxidu uhličitého do tkáně postižené celulitidou tenkou jehličkou. Plyn pak působí v daném místě zvýšené prokrvení a poté se odplaví do plic, odkud je přirozenou cestou vydechnut. Metoda potřebuje sérii zhruba čtyř až šesti ošetření.

Lymfodrenáž

Jedná se o působení na lymfatický systém těla. Je to speciální masáž, podporující odplavování toxických zplodin a odpadních látek a tuku z buněk. Nutný je zvýšený příjem tekutin před, při a po zákroku, aby se z lymfy vše špatné odplavilo ven.

Kavitace

Je to bezbolestná liposukce a také zeštíhlující metoda. Působí se ultrazvukem na tukové buňky, které ultrazvuk naruší, rozbíjí a poté odplaví močí ven z těla. Díky odbourávání tukových buněk má kavitace pozitivní vliv i na zmírnění pomerančové kůže.

Ameson Cellulite metoda

Ameson Cellulite je neinvazivní metoda, při níž se aplikuje tenkou jehličkou nebo kontinuálním ultrazvukem do těla mix účinných látek, sestávajících z biogenního kofeinu, artyčoku, L-karnitinu a biomimetických peptidů. V daném místě pak působí tento koktejl jako devastand tuku v buňkách, celulitidy a volné kůže.

Celulitida je jako estetický problém vnímána již dlouho, ale málokdo ví, že tuto problematiku otevřeli prvotně Francouzi. I vy si dnes můžete splnit bezvadné partie bez celulitidy alias pomerančové kůže. Stačí si vybrat jednu z možností a dle toho pak navštívit kosmetický salon, nebo některou kliniku estetické medicíny. Za jednu z nejvíce pokročilých metod je považována poslední zmíněná – Ameson Cellulite metoda, kterou nabízí estetická klinika Medikhaus.

Přihlaste si newsletter

Ať vám již neuniknou žádné výhodné slevy ani novinky

Přihlášením k odběru novinek souhlasíte s našimi obchodními podmínkami.

Osobní konzultace

Bezpečnost

Dle potřeby klienta volíme co možná nejšetrnější zákroky, bezpečnost je u nás na prvním místě

Profesionálové

Klademe důraz na vysokou odbornost našeho zdravotnického personálu. Pravidelně se účastníme lékařských konferencí v oboru estetické medicíny po celém světě

Nejkvalitnější materiály

Používáme výhradně atestované, ověřené materiály, které zajišťují jak absolutní bezpečnost, tak ty nejlepší výsledky

Individuální péče

Klademe maximální důraz na pochopení a vyřešení individuální potřeby každého klienta

Věrnostní program

Pro stálé klienty nabízíme mnoho slev a individuálních výhod

Široká možnost plateb

Platbu můžete provést na místě v hotovosti nebo jednou z nabízených on-line plateb na našich internetových stránkách

Možnost splátek

Přímo na našich klinikách můžete na počkání jednoduše vyřídit možnost splátek již od 1000 Kč s 0% navýšením

AJ,NJ,RU

Mluvíme česky, rusky, německy a anglicky. Při rezervaci termínu prosím sdělte požadavek na cizojazyčnou komunikaci

Wi-Fi

Naše kliniky jsou samozřejmě vybaveny Wi-Fi zdarma
Rychlý dotaz
Maestro
MasterCard Electronic
MasterCard
Visa Electron
Visa
Verified by Visa
MasterCard SecureCode
© MEDIK HAUS | Obchodní podmínky | Kariéra | Kontraindikace | Vyvinuto v ESMEDIA® Interactive