ZÁLUDNOSTI NAŠÍ PLETI

ZÁLUDNOSTI NAŠÍ PLETI

Protože si sami na svou pleť v oblasti tváře a krku nevidíme, jsme odkázáni na odraz v zrcadle nebo na hodnocení odborníkem, popřípadě blízkým publikem, tím je myšlen okruh přátel nebo rodiny. Přesto všechno jsme však nejčastěji se svou pletí my sami osobně a nejde jen o pohled vizuální, ale hlavně o samotné cítění, dotyk a reakce pleti na vnitřní a okolní vlivy. Hodně už bylo řečeno o tom, že ošetření pleti nespočívá jen v péči o tvář samotnou. Je potřeba k této části přidat ještě ty neméně důležité a také hodně namáhané součásti. Samozřejmě, že si každý z nás většinou nejvíce cení vlastní tváře. Dělá nás sebe samými, je naším největším projevem verbální i neverbální komunikace. Ženy o ni nejvíce pečují a zkrášlují ji, je to naše největší chlouba i prostor pro nejvýraznější proměny sebe sama.

Každopádně nelze vynechat v každodenní péči o pleť, další místa jako je krk a dekolt. Tyto úseky našeho těla jsou nejen u sebe v bezprostřední blízkosti, činnosti těchto částí se podporují a navazují na sebe.  Co je také ale spojuje, jsou společné neduhy, které je trápí a které jsou spojené s namáháním a stárnutím pleti.

Vrásky

Je slovo vrásky synonymum pro stárnutí? Běžně si to lidé myslí. Mohlo by se to tak možná brát v případě, kdyby bylo každému naděleno stejně. Tomu však tak není. Vrásky se projevují u každého jinak. Hlavním předpokladem je genetická výbava jedince, dalšími vlivy mohou být různé faktory namáhání pleti, dostatek spánku, vystavování okolnímu prostředí, působení podnebí, péče o pleť, pitný režim a s tím spojená životospráva a v neposlední řadě nesmíme zapomenout na všude přítomný stres. Tohle všechno ovlivňuje náš život, naši pleť i tvorbu vrásek. Každému člověku se tvoří na jiném místě, i kdyby byli dva lidé stejní. Je to hlavně díky individuálním gestům a mimice v obličeji, které tvorbu linek a záhybů velmi podporují. 

Mezi tyto nejznámější patří „vějířky smíchu“, vrásky tvořící se na vnější straně očí a jak je patrno, jsou nejvíce vidět paradoxně při té nejlepší činnosti obličeje – při smíchu. S postupem času nebo při jednostranném zatížení nás mohou také trápit pokleslá oční víčka, či zjevná únava celého očního okolí. Mezi očima se vrásky tvoří naopak z mračení. A není to ze špatné nálady, ale spíše jako obrana před sluníčkem, které svítí do očí. Největší plochu, kde se mohou vrásky v obličeji vyskytovat je ale oblast čela, která je jako rovná čelní plocha také nejvíce vidět. Někteří lidé mají výrazněji vrásčité okraje rtů. Může to být způsobeno nadměrným vysycháním rtů nebo častým výskytem oparů.

Na další místo, kde se mohou vrásky objevit, se řadí vnější oblouk mezi nosem a koutky úst tzv. nosoretní rýha. Tuto oblast okupují rýhy většinou u lidí s nadváhou, kteří třeba vrásky na jiném místě ani nemají, nebo ještě v případě celkově povadlé pokožky v oblasti tváře. Tady se povadlá kůže může projevovat dále i na kontuře celého obličeje, která není rovná směrem od brady k uším, ale více či méně vlnitá a kůže není zpevněná.

Sáhneme-li si do svědomí, to co nám příroda nadělila do vínku jsme na 100 % nikdo a nikdy nevyužili. Po pravdě, kdybychom preventivně dělali pro naši tělesnou schránku maximum, neutrpěla by naopak zase naše duševní stránka? Kdybychom chodili přesně spát, jedli jen to co se má, neochutnali nikdy ani kapku alkoholu, nevystavovali se v létě sluníčku? Stálo by to opravdu pak za to, jak vypadáme? A to ani v tomto případě není záruka zajištěna.

Jak se říká všeho s mírou. Nikdo nemá ani dostatek příležitostí, aby vždy udělal to, co je pro naše tělo nejlepší. Vždy se snažíme momentálně najít tu nejlepší cestu jak opravit daný stav a řešit to, co nás tíží a s čím nejsme aktuálně spokojeni. Děláme to tak po celá staletí a proč by tomu mělo být jinak i v případě péče o naši pleť.

Přihlaste si newsletter

Ať vám již neuniknou žádné výhodné slevy ani novinky

Přihlášením k odběru novinek souhlasíte s našimi obchodními podmínkami.

Osobní konzultace

Bezpečnost

Dle potřeby klienta volíme co možná nejšetrnější zákroky, bezpečnost je u nás na prvním místě

Profesionálové

Klademe důraz na vysokou odbornost našeho zdravotnického personálu. Pravidelně se účastníme lékařských konferencí v oboru estetické medicíny po celém světě

Nejkvalitnější materiály

Používáme výhradně atestované, ověřené materiály, které zajišťují jak absolutní bezpečnost, tak ty nejlepší výsledky

Individuální péče

Klademe maximální důraz na pochopení a vyřešení individuální potřeby každého klienta

Věrnostní program

Pro stálé klienty nabízíme mnoho slev a individuálních výhod

Široká možnost plateb

Platbu můžete provést na místě v hotovosti nebo jednou z nabízených on-line plateb na našich internetových stránkách

Možnost splátek

Přímo na našich klinikách můžete na počkání jednoduše vyřídit možnost splátek již od 1000 Kč s 0% navýšením

AJ,NJ,RU

Mluvíme česky, rusky, německy a anglicky. Při rezervaci termínu prosím sdělte požadavek na cizojazyčnou komunikaci

Wi-Fi

Naše kliniky jsou samozřejmě vybaveny Wi-Fi zdarma
Rychlý dotaz
Maestro
MasterCard Electronic
MasterCard
Visa Electron
Visa
Verified by Visa
MasterCard SecureCode
© MEDIK HAUS | Obchodní podmínky | Kariéra | Kontraindikace | Vyvinuto v ESMEDIA® Interactive