Péče o pleť: co nedělat v péči o pleť s přibývajícím věkem?

Péče o pleť: co nedělat v péči o pleť s přibývajícím věkem?

Přešlapy v péči o pleť 20+

Zatím stále ještě neřešíte anti-aging péči?

Myslíte si, že protivráskové kosmetické produkty ještě nepotřebujete? To se velmi mýlíte! Je to obdobné jako s prevencí vrásek a tmavých pigmentových skvrn. I tady je to preventivní opatření, kterým si značně prodloužíte kvalitní a mladistvou pleť na obličeji, rukách, krku i dekoltu.

Chraňte se proti vzniku vrásek včas, stejně jako před sluncem. Vhodnou anti-age kosmetikou dejte stopku stárnutí pleti i tvorbě vrásek. A když ne stopku, tak jednoznačně tento proces markantně zpomalte. Zaměřte se v kosmetice na kolagen, vitamíny A, C a E, které působí antioxidačně, zároveň revitalizují a regenerují pleť.

Trápí vás akné a používáte na ně prostředky pro teenagery?

To je špatně jelikož dospělácké akné není to pubertální. Sice také patří do sorty hormonálních kožních problémů, ale potřebuje jinou péči – jemnější, a ne s takovou intenzitou. Zapomeňte proto na kosmetické produkty s přídavkem alkoholu nebo clotrimazolu. Jinak si narušíte vrstvu pokožky. Stejně tak zapomeňte na vymačkávání, protože dospělácká pleť má větší sklon ke vzniku jizviček.

Nepoužíváte opalovací prostředky?

Dnes je skutečně nutností chránit svoji pleť opalovací kosmetikou. Stále se zvyšující intenzita slunečního záření vašemu obličeji nedělá dobře. I přes mraky dokáží paprsky slunce proniknout a pleť pozlobit. Ve 20 letech je to především o prevenci, která je nutná, aby se vám nedostatky typu rychleji se projevujících vrásek, tmavé pigmentace a rakovinného bujení nerozrostly v pozdějším věku do rozměrů, které pak nezvládnete – fyzicky ani psychicky.

Za každý opalovací krém či denní krém s UV nebo i SPF ochranou je vaše pleť vděčná. I ten nejslabší UV a SPF má něco do sebe. Chraňte si s ním obličej, ruce, krk i dekolt každý den. Hodí se i pod make-up, obzvláště ten s SPF ochranou. Předejdete tak maximálně do budoucna tvorbě vrásek, hyperpigmentací i rakovině kůže.

Čistíte si někdy mobil?

Při nedostatečném a nepravidelném čištění je přímo množírnou bakterií, které mohou lehce z ucha napadnout i vaši pleť. Pot, kožní maz a nečistoty z rukou z něj dělají nebezpečného tvůrce akné a zánětů kůže. A přitom stačí pravidelná péče o mobil s antibakteriálními vlhčenými ubrousky.

 

Chyby v péči o pleť ve třicítce

Nevěnujete své pleti dostatečnou pozornost

S navyšujícím se věkem byste o svoji  pleť měli pečovat pravidelně jak ráno, tak i večer. Každodenní důkladné čistění pleti a její důkladná hydratace spolu s ochranou proti slunci přes den vám zajistí bezproblémovou a svěží pleť bez známek vysušení a podráždění. V kosmetických produktech vybírejte ty, které obsahují nejen kolagen a vitamíny, ale i peptidy a antioxidanty. Jen tak si uchováte krásnou a mladistvou pleť.

Nebo pečujete o pleť příliš a často pleť trápíte peelingem?

Peeling je pro čištění pleti dobrá věc, jenže s věkem by se jeho frekvence měla snižovat. Pleť se s přibývajícími lety stává křehčí a nelze ji příliš dřít ani s peelingem – na tmavé skvrny, či proti vráskám. Vždy dbejte na to, aby mezi peelingem a těmito prostředky byla dostatečná časová mezera. A peeling využívejte maximálně 2x měsíčně. Spíše než peeling doporučujeme jednou za čas podstoupit okysličení pleti, která vás zbaví odumřelých buněk a efekt přetrvává řadu měsíců. 

Ve 40+ si pleť žádá zcela jiný přístup

Nedostatečně hydratujete

Nejen organismus, ale i pleť potřebuje dostatečnou hydrataci. A protože se tělo věkem mění, kolísá a klesá hladina hormonů, odráží se to i na pleti. Vaše pokožka potažmo pleť má tendenci více vysychat, proto je nutné dopřát jí dostatečnou hydratační péči. Jen tak zamezíte zvýšené viditelnosti vrásek a jemných rýh v pleti. Platí to jak pro obličej, tak pro krk, dekolt, ruce a celé tělo. Ideálním adeptem k využití jsou produkty s kyselinou hyaluronovou, která je konzistencí lehká a pleť vyživí a osvěží. Dostatečnou kyselinu hyaluronovou a intenzivní hydrataci dodáte pouze mezoterapií

Nezapomínáte na speciální kousky na trhu?

Máme na mysli speciální kosmetiku – proti vráskám, na oční okolí, na rty, na ruce, na dekolt a krk. Opravdu ji od 40 + každá pleť potřebuje. Klasické produkty již nezvládnou dodat to, co vaše pleť tolik potřebuje. Zmíněné partie – oči, krk, dekolt a ruce, jsou neustále odhalené a čelí každodenně znečištěnému prostředí, klimatickým změnám, smogu, potu a nečistotě.

Pokožka se stává tenčí, náchylnější k podráždění, sklonu k vyšší suchosti a tvorbě vrásek. Neváhejte a vyžijte speciální kosmetické řady na tyto partie. Ty mají v sobě zvýšený obsah vhodných látek – elastinu, kolagenu, kyseliny hyaluronové atp. a dopřejí vaší pleti luxusní pěstění.

V tomto věku je již vhodný čas se poohlížet po neinvazivním liftingu, který dodává pleti pružnost a podpoří vznik nového kolagenu. 

Pečujete o svoji pokožku a pleť správně? Rádi vám s péčí poradíme při osobní návštěvě na našich klinikách. 

 

Přihlaste si newsletter

Ať vám již neuniknou žádné výhodné slevy ani novinky

Přihlášením k odběru novinek souhlasíte s našimi obchodními podmínkami.

Osobní konzultace

Bezpečnost

Dle potřeby klienta volíme co možná nejšetrnější zákroky, bezpečnost je u nás na prvním místě

Profesionálové

Klademe důraz na vysokou odbornost našeho zdravotnického personálu. Pravidelně se účastníme lékařských konferencí v oboru estetické medicíny po celém světě

Nejkvalitnější materiály

Používáme výhradně atestované, ověřené materiály, které zajišťují jak absolutní bezpečnost, tak ty nejlepší výsledky

Individuální péče

Klademe maximální důraz na pochopení a vyřešení individuální potřeby každého klienta

Věrnostní program

Pro stálé klienty nabízíme mnoho slev a individuálních výhod

Široká možnost plateb

Platbu můžete provést na místě v hotovosti nebo jednou z nabízených on-line plateb na našich internetových stránkách

Možnost splátek

Přímo na našich klinikách můžete na počkání jednoduše vyřídit možnost splátek již od 1000 Kč s 0% navýšením

AJ,NJ,RU

Mluvíme česky, rusky, německy a anglicky. Při rezervaci termínu prosím sdělte požadavek na cizojazyčnou komunikaci

Wi-Fi

Naše kliniky jsou samozřejmě vybaveny Wi-Fi zdarma
Rychlý dotaz
Maestro
MasterCard Electronic
MasterCard
Visa Electron
Visa
Verified by Visa
MasterCard SecureCode
© MEDIK HAUS | Obchodní podmínky | Kariéra | Kontraindikace | Vyvinuto v ESMEDIA® Interactive