Lifestyle: Jak se správně postarat o mastnou pleť

Lifestyle: Jak se správně postarat o mastnou pleť

Proč je důležité se starat o naši pokožku? Pravidelná péče by měla být prioritou hned z několika důvodů. Skrz kůži do těla přijímáme spoustu okolních látek a vlivů. A to jak pozitivních, tak negativních, které dále pokračují do těla i do našeho oběhu. Proto bychom se měli vyvarovat škodlivému prostředí i nekvalitní kosmetice obsahující chemii a umělé látky. Další důležitá funkce kůže je odstraňovaní a vylučovaní látek z těla. Díky pórům naše pokožka dýchá a vylučuje ze sebe maz, který ve větším množství může způsobit mastnou pleť. Naštěstí existují varianty, jak se o pokožku správně postarat a vyhnout se mastné pleti i nehezkým černým tečkám na našem obličeji. Pusťte se do čtení.

Zbavte se černých teček

Mastná pleť a zanesené póry. Nekonečný problém, který trápí nejen ženy. Bohužel spousta z nás to nemůže ovlivnit, ale většinou výsledná mastná pleť odráží náš životní styl a to, jak se o tělo pravidelně staráme. Důležitou součástí výměny látek skrz pokožku jsou póry. Póry slouží k vylučování mazu a dýchání pokožky. Tvorbu mazu ovlivňují hormony, které regulují práci mazových žlázek. Pokud kůže produkuje příliš mnoho kožního mazu, jeho nadbytečné množství spolu s odumřelými kožními buňkami póry ucpává. V ústí folikulů následně kožní maz oxiduje a je příčinou nepěkných černých teček na povrchu pleti.

Poctivá a každodenní péče o pleť je tak něco, co byste neměli podceňovat. K péči o mastnou pleť dobře slouží jemné a ve vodě rozpustné přípravky. Nejvhodnější produkty jsou ty s odlehčenou texturou a nízkým obsahem ovocných kyselin. K odstranění zrohovatělých buněk na povrchu kůže přispějete používáním výrobků s obsahem kyseliny glykolové, mandlové a salicylové. Naopak vyhnout byste se měli klasickým mýdlům a dalším produktům, které pokožku nadměrně vysušují a zvyšují produkci kožního mazu. Pórovitá pokožka si vždy žádá speciální přístup. Je také dobré si uvědomit, že zlepšení stavu této pleti bude představovat poměrně dlouhodobý proces.

Profesionální pomoc

Pokud už si sami nevíte rady, nikdy není na škodu vyhledat profesionální pomoc a zajít si na speciální ošetření. Tím nejoblíbenějším a také nejběžnějším je peeling. Toto povrchové ošetření pleti chemicky odstraní zrohovatělé vrstvy kůže a zanechá pokožku hladkou a čistou. Ošetřením se pleť projasní a póry zůstanou čisté a připravené ke svoji práci. Dalším ošetření je radiofrekvenční peeling nebo peeling laserem, po kterých se zmírní tvorba mazu v hlubších vrstvách kůže a zjemní se povrch pokožky. Na závěr je ovšem fér dodat, že ani moderní přístroje nedokážou změnit již danou genetickou dispozici k tvorbě pórů a natrvalo problém s nimi vyřešit.

Hlavní je nebát se, nestydět se a začít problém řešit. Na kliniku Medik Haus můžete zajít i na pouhou konzultaci a po domluvě s lékařem si poté vybrat odpovídající proceduru. Na našich sálech pracují profesionálové, kteří svému oboru perfektně rozumí, takže Vám dokáží poradit ideální řešení Vaší situace. Těšíme se na Vás.

Přihlaste si newsletter

Ať vám již neuniknou žádné výhodné slevy ani novinky

Přihlášením k odběru novinek souhlasíte s našimi obchodními podmínkami.

Osobní konzultace

Bezpečnost

Dle potřeby klienta volíme co možná nejšetrnější zákroky, bezpečnost je u nás na prvním místě

Profesionálové

Klademe důraz na vysokou odbornost našeho zdravotnického personálu. Pravidelně se účastníme lékařských konferencí v oboru estetické medicíny po celém světě

Nejkvalitnější materiály

Používáme výhradně atestované, ověřené materiály, které zajišťují jak absolutní bezpečnost, tak ty nejlepší výsledky

Individuální péče

Klademe maximální důraz na pochopení a vyřešení individuální potřeby každého klienta

Věrnostní program

Pro stálé klienty nabízíme mnoho slev a individuálních výhod

Široká možnost plateb

Platbu můžete provést na místě v hotovosti nebo jednou z nabízených on-line plateb na našich internetových stránkách

Možnost splátek

Přímo na našich klinikách můžete na počkání jednoduše vyřídit možnost splátek již od 1000 Kč s 0% navýšením

AJ,NJ,RU

Mluvíme česky, rusky, německy a anglicky. Při rezervaci termínu prosím sdělte požadavek na cizojazyčnou komunikaci

Wi-Fi

Naše kliniky jsou samozřejmě vybaveny Wi-Fi zdarma
Rychlý dotaz
Maestro
MasterCard Electronic
MasterCard
Visa Electron
Visa
Verified by Visa
MasterCard SecureCode
© MEDIK HAUS | Obchodní podmínky | Kariéra | Kontraindikace | Vyvinuto v ESMEDIA® Interactive