Zázrak jménem Kyselina Hyaluronová

Zázrak jménem Kyselina Hyaluronová

Od prvotních (a dnes už celkem úsměvných) pokusů s pivem a mlékem se vědci dlouhým procesem dostali až k parafínovým, silikonovým a kolagenovým injekcím, které známe a které se používají dodnes. Špička v oboru estetické péče je ale aktuálně kyselina hyaluronová. O té už jste dozajista slyšeli, ale víte, kdo ji objevil, jak se získávala anebo na co se používala dřív?

Před více než 80 lety se podařilo výzkumníkům Karlu Meyerovi a Johnu Palmerovi získat z oční tkáně krávy nový polysacharid. Ten dostal název kyselina hyaluronová a stal se důležitou ingrediencí používanou v medicíně, farmacii i kosmetice.

Její název pak odvodili ze dvou slov:

hyalos (řecký výraz pro „sklo”)

uron (podle uronových kyselin obsažených v látce).

Zdroje kyseliny hyaluronové

Další velký pokrok ve výzkumu přišel hned ve 40. letech, kdy se objevil nový způsob získávání kyseliny hyaluronové. Protože izolovat kyselinu z očního sklivce pro průmyslové potřeby nebylo možné, přišlo se s metodou izolace kyseliny z kohoutích hřebínků, které bylo možné jednoduše a ve velkém množství získávat z jatek.

V 60. letech maďarský výzkumník Balazs zjistil, že látka získávaná z kohoutích hřebínků pomáhá léčit artritidu. A tak se začala psát historie využití kyseliny v medicíně – nejprve ji využívali veterináři například při léčbě kolen závodních koní nebo při očních operacích. Jako součást léků pomáhala kyselina hyaluronová od 70. let také se zdravotními problémy lidí – používala se na léčbu osteoporózy, očí či pooperačních jizev.

Pro zdraví i krásu

Díky svým hojivým vlastnostem se brzy kyselina hyaluronová začala testovat také v kosmetickém odvětví. A to hlavně kvůli tomu, že kyselina hyaluronová na sebe dokáže navázat mnohem více vody, než sama váží a tím pádem pomáhá vyhlazovat jizvy i vrásky.

V novém století se kyselině hyaluronové dostalo ještě větší pozornosti. Do popředí se totiž dostala reportáž o lidech žijících v japonské oblasti Yuzurihara. Ti se pyšnili dlouhověkostí a jemnou pletí bez vrásek. Jednou z příčin byla strava. Yuzuriharové totiž v jídle přijímali sice méně železa, ale hodně potravin (především zeleniny a ryb), které podporují tvorbu kyseliny hyaluronové v těle.

Neinvazivní metody aplikace kyseliny hyaluronové získaly úspěch především díky tomu, že po jejich použití nehrozily vedlejší účinky – jako třeba otoky či modřiny. Naše kůže také obsahuje kyselinu hyaluronovou přirozeně. Jenže s postupem věku je kyseliny v pleti čím dál tím méně a vzniká více vrásek. Proto je důležité dodávat své pleti kyselinu hyaluronovou, která má na ni pozitivní vliv.

  • regeneruje pleť
  • hydratuje ji
  • působí proti škodlivým volným radikálům
  • chrání pokožku před vnějšími vlivy
  • udržuje ji pevnou

Mezi populární a často navštěvované zákroky patří například dermální výplně do vrásek nebo rtů. Díky vysoké koncentraci kyseliny hyaluronové si výplně poradí s hlubokými vráskami na čele, mezi obočím, či kolem úst. Tak efektivně zvedají koutky a vyrovnávají kontury obličeje.

Hydratovat a regenerovat pleť můžete pomocí plazmaliftingu – jedinečnému koktejlu tvořeného z vlastní plazmy a kyseliny hyaluronové.

Nebo zamiřte rovnou ke zdroji a zkuste vital injector, přímou aplikaci kyseliny hyaluronové přímo do vrásky.

Všechny tyto oblíbené procedury najdete u nás na našich klinikách Medik Haus.

Přihlaste si newsletter

Ať vám již neuniknou žádné výhodné slevy ani novinky

Přihlášením k odběru novinek souhlasíte s našimi obchodními podmínkami.

Osobní konzultace

Bezpečnost

Dle potřeby klienta volíme co možná nejšetrnější zákroky, bezpečnost je u nás na prvním místě

Profesionálové

Klademe důraz na vysokou odbornost našeho zdravotnického personálu. Pravidelně se účastníme lékařských konferencí v oboru estetické medicíny po celém světě

Nejkvalitnější materiály

Používáme výhradně atestované, ověřené materiály, které zajišťují jak absolutní bezpečnost, tak ty nejlepší výsledky

Individuální péče

Klademe maximální důraz na pochopení a vyřešení individuální potřeby každého klienta

Věrnostní program

Pro stálé klienty nabízíme mnoho slev a individuálních výhod

Široká možnost plateb

Platbu můžete provést na místě v hotovosti nebo jednou z nabízených on-line plateb na našich internetových stránkách

Možnost splátek

Přímo na našich klinikách můžete na počkání jednoduše vyřídit možnost splátek již od 1000 Kč s 0% navýšením

AJ,NJ,RU

Mluvíme česky, rusky, německy a anglicky. Při rezervaci termínu prosím sdělte požadavek na cizojazyčnou komunikaci

Wi-Fi

Naše kliniky jsou samozřejmě vybaveny Wi-Fi zdarma
Rychlý dotaz
Maestro
MasterCard Electronic
MasterCard
Visa Electron
Visa
Verified by Visa
MasterCard SecureCode
© MEDIK HAUS | Obchodní podmínky | Kariéra | Kontraindikace | Vyvinuto v ESMEDIA® Interactive